مدیر رادیو نسیم در مناطق مرکزی افغانستان به یک‌سال حبس محکوم شد

مرکز خبرنگاران افغانستان خواستار آزادی بی‌قید و شرط سلطان‌علی جوادی، مدیر رادیو نسیم در دایکندی شد

سلطان‌علی جوادی، مدیر رادیو نسیم و تصویری از استودیوی این رسانه-facebook.com/sultanali.jawadi

دادگاه طالبان در دایکندی، سلطان‌علی جوادی، مدیر رادیو نسیم، تنها رسانه صوتی آزاد در مناطق مرکزی افغانستان (بامیان و دایکندی) را به اتهام همکاری با رسانه‌های فعال در خارج از افغانستان، بازتاب اخبار فساد اخلاقی و اداری مقام‌های محلی طالبان و همکاری با منتقدان این گروه، به یک سال زندان محکوم کرد. این حکم روز دوشنبه ۲۰ آذرماه، از طرف دادگاه طالبان در شهر نیلی به سلطان‌علی جوادی ابلاغ شد.

افراد اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان، اوایل مرداد با یورش به دفتر رادیو نسیم در شهر نیلی مرکز دایکندی، وسایل و تجهیزات این رسانه را غارت کردند و سلطان‌علی جوادی، مدیر، و سیف‌الله رضایی و مجتبا قاسمی، دو تن از خبرنگاران آن، را بازداشت کردند.

سیف‌الله رضایی و مجتبی قاسمی پس از دو هفته حبس در زندان طالبان آزاد شدند، اما سلطان‌علی جوادی در زندان نگه داشته شد و به دادگاه معرفی شد. منابع مطلع در دایکندی، به ایندیپندنت فارسی گفتند که دادگاه طالبان، به تازگی جوادی را به یک‎سال حبس محکوم کرده است و به دنبال صدور این حکم، او از زندان اداره استخبارات (اطلاعات) به زندان عمومی منتقل شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به نقل از این منبع آگاه، دادگاه طالبان تمامی اطلاعات و گزارش‌هایی را که طی دو سال سلطه این گروه بر افغانستان، در ارتباط با فساد در اداره‌های دایکندی و مقام‌های محلی این گروه در رسانه‌ها منتشر شده است، مرتبط با سلطان‌علی جوادی دانسته و او را به «تبلیغ علیه نظام» متهم کرده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان در واکنش به صدور حکم یک‌سال حبس برای سلطان‌علی جوادی از طرف دادگاه طالبان، در اطلاعیه‌ای گفت: «مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به صدور این حکم، خواستار تجدید نظر در این حکم و آزادی فوری این خبرنگار محلی است.»

مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از منابع آگاه خود گفت دادگاه طالبان، مدیر رادیو نسیم را «به اتهام تبلیغات علیه امارت اسلامی طالبان و جاسوسی برای کشورهای خارجی و کافر محکوم» کرده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان افزود که صدور حکم حبس برای سلطان‌علی جوادی، بدون حضور وکیل مدافع صورت گرفته است و «روند محاکمه آن نیز غیرشفاف، ناعادلانه و غیرقابل قبول است».

این مرکز از رژیم طالبان خواست که مدیر رادیو نسیم را بدون قید و شرط آزاد کند و اجازه دهد شبکه رادیو نسیم که تنها رسانه صوتی فعال در مناطق مرکزی افغانستان بود، به فعالیت خود ادامه دهد. ساکنان استان‌های دایکندی و بامیان به‌دلیل اینکه این استان‌ها در مناطق کوهستانی‌اند و از پایتخت افغانستان نیز فاصله دارند، از سال‌ها پیش به این سو با محرومیت شدید و فقر روزافزون دست و گریبان بوده‌اند. دولت‌های پیشین افغانستان توجه کمتری به راه‌اندازی و بازسازی فعالیت‌های اقتصادی در این استان‌ها داشتند و با وجود رشد سریع رسانه‌ها در بسیاری از شهرهای افغانستان، رادیو نسیم تنها رسانه صوتی آزاد در این دو استان بود.

طالبان با بازگشت به قدرت در اوت ۲۰۲۱، محدودیت‌های شدیدی بر فعالیت رسانه‌ها وضع کردند. طی بیش از دو سال سلطه طالبان بر افغانستان، ضمن بازداشت، حبس، شکنجه و تهدید بسیاری از خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها به دست طالبان، به مدیران رسانه‌ها نیز هشدار داده شد که اجازه انتشار محتواهایی را که در آن‌ها از طالبان انتقاد شده باشد، ندارند.

بیشتر از جهان